Translate

понедељак, 12. децембар 2016.

Rafaelo kocke :)

Ovim rafaelo kockama da prizovemo sneg i da novogodišnja magija bude još lepša uz jedan lep i ukusan kolač i zimsku idilu. 

Ovaj recept nije moj, našla sam ga na sajtu Cooliranika, objavila ga je žena pod imenom SnežanaBG, hvala joj beskrajno, jer je recept odličan. Čim sam ga ugledala odmah sutradan sam otišla u nabavku namirnica i napravila ovaj kolač, moje iskustvo delim sa vama.




Potrebni sastojci:

Za koru:
- 6 belanaca
- 250gr šećera
- 50gr kokosovog brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 2dcl mleka



Za fil:
- 6 žumanaca
- 2 kesice pudinga od vanile
- 4 kašike brašna
- 15 kašika šećera
- 1 litar mleka
- 250 gr margarina za kolače
- 2 dcl slatke pavlake

i još:
- 50 gr kokosovog brašna
- malo pečenih lešnika (Manje od 100gr).

Priprema:

Korak I

KORA: Od 6 belenaca umutiti sneg, pa dodati 250 gr šećera, mutiti mikserom malo, pa dodati kokosovo brašno i pšenično brašno izmešano sa malo praška za pecivo. Nakon toga mešati varjačom, polako i strpljivo (bez miksera).

Staviti da se peče u rernu na 200 stepeni i odmah smanjiti na 180. Ispeći koru, pazeći da ostane bela (Peče se oko 15minuta).

Korak II
Ostaviti ispečeni koru da se ohladi, pa je preliti sa 2dl vrelog mleka.



Korak III

U činiji dobro izmešati 6 žumanaca, 2 keseice pudinga od vanile, 4 kašike brašna, 15 kašika šećera i 2dl mleka. 
8dl mleka staviti da provri, pa kad provri dodati mu masu od žumanaca i skuvati je (par minuta). Ostaviti da se ohladi.


Korak IV

Kad se smesa ohladila, izmešati je sa prethodno umućenim margarinom. U drugoj posudi umutiti slatku pavlaku i dodati je prethodnoj smesi, promešati varjačom sve.





Korak V

Na koru staviti fl, pa posuti sa 50 gr kokosovog brašna. Ostaviti da se ohladi, pa iseći na kocke i na sredinu svake kocke staviti po jedan pečeni lešnik.






* Tepsija u kojoj je kolač je dimenzija 25x35cm.


PRIJATNO !!! :) 



Нема коментара:

Постави коментар