Lazanje - Eksplozija ukusa
Hrana u Italiji predstavlja pravi užitak koji se slavi svakodnevno u društvu porodice ili prijatelja, kod kuće ili u dobrom restoranu. Ishrana Italijana sadržala je namirnice poput mesa, ribe, voća i povrća, iako su se one ponekad kombinovale na način koji bi nam danas bio neprihvatljiv.
Za pripremu lazanja vam nije potrebno da ste "stručni" u kuhinji. Veoma jednostavno i lako se pripremaju. Možete da ih jedete i tople i hladne. Evo kako ja pravim lazanje i usrećujem ljude koje volim :)))
Potrebni sastojci za pripremu lazanja za 4 osobe su :
250 grama testenine
80 grama kačkavalja
Bolonjeza sos
500 grama mlevenog mesa
600 ml soka od paradajza
1 kašičica vegete
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
začini bosiljak, origano (minimun 1 kašičica - može i više, sve zavisi da li volite začinjenije )
dve grančice ruzmarina
70 ml sukcokretovog ulja
Bešamel sos:
1 litar mleka
500grama brašna
120 ml suncokretovog ulja
160 grama izrendanog kačkavalja
soli po ukusu
- vatrostalna posuda
Нема коментара:
Постави коментар