Translate

субота, 02. јун 2012.

Put do muškog srca vodi preko stomaka! Zato spremite ove lazanje vašem

Lazanje - Eksplozija ukusa 

Hrana u Italiji predstavlja pravi užitak koji se slavi svakodnevno u društvu porodice ili prijatelja, kod kuće ili u dobrom restoranu. Ishrana Italijana sadržala je namirnice poput mesa, ribe, voća i povrća, iako su se one ponekad kombinovale na način koji bi nam danas bio neprihvatljiv.



Za pripremu lazanja vam nije potrebno da ste "stručni" u kuhinji. Veoma jednostavno i lako se pripremaju. Možete da ih jedete i tople i hladne. Evo kako ja pravim lazanje i usrećujem ljude koje volim :)))

Potrebni sastojci za pripremu lazanja za 4 osobe su :

250 grama testenine
80 grama kačkavalja

Bolonjeza sos
500 grama mlevenog mesa
600 ml soka od paradajza
1 kašičica vegete
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
začini bosiljak, origano (minimun 1 kašičica - može i više, sve zavisi da li volite začinjenije )
dve grančice ruzmarina
70 ml sukcokretovog ulja

Bešamel sos:
1 litar mleka
500grama  brašna
120 ml suncokretovog ulja
160 grama izrendanog kačkavalja
soli po ukusu

 - vatrostalna posuda



video


video




video

video

video
video
video
video
video
video

video

video











Zahvaljujem se mojoj drugarici Bojani Miljković, koja je inicirala da joj pravim lazanje, a i samoinicijativno je učestvovala u pravljenju ovog specijaliteta :) 

PRIJATNO !!!!!!!!!! :)))