Translate

понедељак, 11. јун 2012.

Svećnjaci kao dekoracija vašeg eneterijera i eksterijera :)))

Svećnjaci su deo svakog modernog eneterijera ili eksterijera. Zanimljivi svećnjaci i sveće različitih veličina i boja su fina dekoracija pri čemu svojom diskretnom svetlošću pružaju toplu i prijatnu atmosferu u prostoriji a da su pritom i esteksti prihvatljivi. Upotrebom svega jedne ili dve sveće možemo dočarati romantičnu, opuštajuću, svečanu atmosferu i toplinu u bilo kom kutku našeg doma.
Sveće i svećnjaci se mogu naći u raznim oblicima, veičinama i bojama, mogu biti obične ili mirisne i veoma dekorativne. 

Evo kako možete sami da napravite svećnjake za sebe ili kao poklon za drage osobe :)
Potreban materijal:
- gips 
- plastične posude (zavisi kakve oblike želite da dobijete)
- malo sapuna ili tečnosti za sudove
- četka
- plastčne čaše
- salvete
- drvofix
- akrilne boje
- male sveće
- skalpel
- finija šmirgla
- dobra volja i slobodno vreme :)))

Plastične posude koje ste izabrali namažite sa malo sapunice da bi gips lakše izašao. 


Kada to uradite, u nekoj staroj posudi ili činiji umutite gips. Zapamtite, prvo gips pa onda dodajete vodu. Mešajte, smeša treba da bude malo gušća od jogurta. Sipajte u vaše platične posude i na vrh smeše stavite plastčnu času sa malo vode, prodrmajte posudu da se gips ravnomerno rasporedi. 

 Nakon 30-40minuta izvadite gips iz posuda i ostavite da se suši par dana. (do 7 dana) onda skalpelom i finijom šmirglom sredite vaše svećnjake, obojite ih ili dekupažirajte. 













 Ovaj svećnjak može da se koristi kao ukras a može i kao svećnjak :) Kao svaki za sebe i kao jedan :)



Neki svećnjaci su već našli svoje vlasnike :) Poklonjeni su :) Uživajte i vi u svojim svećnjacima i prijatnoj atmosferi :)


2 коментара:

  1. Jako su ti lijepi svijećnjaci. Daj mi reci kako radiš dekoupage?

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala :) Lako je, kupiš salvete koje želiš da nalepiš, odvojiš onaj beli deo salveta da ti ostane samo onaj površinski sloj (obojeni). Zatim u neku posudu razmutiš malo drvofixa sa vodom da bude kao jogurt. Uzmeš predmet koji želiš da dekupažiraš, nasloniš salvetu na predmet i mekanom četkicom nanosis taj razmućeni drvofix na salvetu, blagim pokretima da ne pocepas salvetu. Kada sve zalepiš, ostaviš da se osuši i premažeš bezbojnim lakom :) Javi kako je odradila :)

    ОдговориИзбриши